Elaborarea unei metodologii de evaluare a nevoilor de implicare în formularea si promovarea dezvoltarii la nivel local a ONG-urilor si partenerilor sociali la nivelul oraselor Petrila si Vulcan. Identificarea solutiilor pentru cresterea capacitatii ONG-urilor si a partenerilor sociali în formularea si promovarea dezvoltarii la nivel local (raport)
Organizare grupuri civice formate din ONG-uri (inclusiv reprezentanti ai structurilor asociative ale autoritatilor administratiei publice locale, ai camerelor de comert) si reprezentanti ai partenerilor sociali (patronate si sindicate), pentru monitorizarea si evaluarea strategiilor de dezvoltare locala. Organizare dezbateri publice privind strategiile de dezvoltare durabila a oraselor Petrila si Vulcan. Organizare sesiuni de instruire privind principiile dezvoltarii durabile, metode si instrumente de monitorizare a legiferarii locale si advocacy (dialog si reprezentare institutionala)
Dezvoltarea unui manual ce va cuprinde instrumente de monitorizare si evaluare independenta a politicilor si strategiilor la nivel local, proceduri de interactiune cu autoritatile si institutiile administratiei publice. Monitorizarea implementarii obiectivelor de dezvoltare durabila si implicarea în procesul de elaborare a rapoartelor tematice de monitorizare
Elaborarea unei cercetari (studiu) al nivelului de transparenta institutionala la nivelul oraselor Petrila si Vulcan. Instrumentalizarea barometrului comparativ al perceptiei grupurilor civice privind dezvoltarea durabila
alesi locali
personal din autoritatile si institutiile publice locale (personal de conducere)
personal din autoritatile si institutiile publice locale (personal de executie)
reprezentanti ai ONG-urilor
reprezentanti ai partenerilor sociali
Asociatia Institutul Social Valea Jiului (AISVJ), este o organizatie non-guvernamentala, care detine resursele materiale, organizatorice si umane necesare, altele decât echipa proiectului, pentru implementarea cu succes a activitatilor planificate si preconizate.
În privinta resurselor materiale, AISVJ detine infrastructura de baza necesara asigurarii managementului de proiect si desfasurarii activitatilor, spatii de lucru, în sediul central. Pentru acest proiect, ASIVJ va pune la dispozitie un spatiu dedicat, conectat la reteaua de energie electrica si Internet, dotat cu utilitatile si infrastructura IT necesare.
In privinta resurselor umane, membrii AISVJ vor sprijini echipa de implementare în conformitate cu atributiile stabilite prin Regulamentul de
Organizare si Functionare în vederea realizarii activitatilor operationale si administrative necesare sustinerii activitatilor proiectului.
AISVJ are 30 de membri, care detin competentele necesare derularii activitatilor propuse prin:
De asemenea, asociatia cuprinde peste 20 de voluntari, care participa la activitatile realizate cu elan tineresc si multa responsabilitate.